Menü

Kultúra  -  2017. 04. 03. 08:10
Új irodalmi és kulturális folyóiratot mutatnak be Székesfehérváron
 Április 3-án hétfőn 18 órakor a Királykút Emlékházban mutatják be először az induló Dunai Limes című folyóiratot. A rendezvény vendégei Pálinkás István alapító főszerkesztő, Péntek Imre főmunkatárs és a csíkszeredai György Attila író lesznek, az est házigazdája Bakonyi István irodalomtörténész.
Kultúra  -  2017. 04. 03. 07:59
Búcsú a szentektől - a Szentek titka kiállítás záróakkordja
 Április 11-én kedden 17 órától az Egyházmegyei Múzeumban kulturális programmal búcsúztatják a Szentek titka kiállítást. A zenével és lírával egybekötött utolsó múzeumi körsétán a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium, a Ciszterci Szent István Gimnázium, valamint a Szent Imre Kamaszház tanulói működnek közre.
Kultúra  -  2017. 04. 02. 14:31 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
Gálával zárult a Fejér Megyei Diáknapok - a Tóparti végzett az élen
Három nap alatt harmincnyolc intézmény, hatszázhuszonhat produkcióját és alkotását láthattuk a Fejér Megyei Diáknapokon, ahol több mint ezer résztvevő tizenegy művészeti kategóriában mérte össze tudását. Az iskolák összesített rangsorában elsöprő fehérvári siker született, a legjobb öt iskola közül négy székesfehérvári, az első helyen a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium végzett.
Kultúra  -  2017. 04. 01. 19:00 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
Kodály halálának 50. évfordulójára emlékeznek az Éneklő Ifjúság kórusversenyen
Fejér megyei középiskolások léptek fel szombaton, az Éneklő Ifjúság verseny első hangversenyén a Táncházban, a rendezvény a Kodály-emlékév programsorozatának keretein belül valósult meg. A hangverseny célja ezúttal is az volt, hogy találkozási, bemutatkozási lehetőség teremtsen a fiataloknak és ezzel együtt kimagasló zenei élményt is biztosítson számukra.
Kultúra  -  2017. 04. 01. 10:11
Közelebb a fehérváriakhoz - új helyszínek és izgalmas produkciók a Diáknapokon
 Harmincnyolc intézmény, hatszáz- huszonhat produkcióját és alkotását láthatják a fehérváriak a Fejér Megyei Diáknapokon a hétvégén. A programon több mint ezer résztvevő tizenegy művészeti kategóriában méri össze tudását Székesfehérváron. A rendezvény idén még közelebb megy a fehérváriakhoz, a "sótájm" kategória például az Alba Plazába költözik, itt láthatjuk a különböző táncprodukciókat, bűvész és kabaré jeleneteket.
Kultúra  -  2017. 03. 31. 18:50 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
Gálaműsorral ünnepelte harmincadik születésnapját az István Király Általános Iskola
Az István Király Általános Iskola harminc éve szélesíti és színesíti a város oktatási intézményeinek palettáját. 1986 óta működik és tölti be hivatását, ami köszönhető a múlt személyiségeinek, s minden jelenlegi pedagógusnak, akik szívvel-lélekkel végzik munkájukat. Pénteken színházi gálaműsorral ünnepelte évfordulóját az István Király Általános Iskola.
Kultúra  -  2017. 03. 31. 16:54
Kifoghatjuk a legjobb falatot az V. Fehérvári Halünnepen
  Rotyogó bográcsok, ínycsiklandozó illatok, hal minden mennyiségben: horgászversenyt, főzőversenyt, színpadi és családi programokat kínál az V. Fehérvári Halünnep április 8-án, szombaton a Palotavárosi tavaknál. A nyílt, egyéni horgászversenyre április 5-ig lehet nevezni, négy – felnőtt, női, ifi és gyerek – kategóriában, fenekezős vagy úszós horgászati módszerrel. A versenyzőket kategóriánként díjazzák, a létszámtól függően több díjjal is.
Kultúra  -  2017. 03. 31. 16:32
A tízezredik látogatót köszöntötték A DÖNTÉS kiállításon
A tízezredik látogatót köszöntötték pénteken délután A DÖNTÉS című kiállításon. Ezzel újabb jelentős állomásához érkezett a Magyar Kultúra Napján a Csók István Képtárban megnyílt tárlat. Klujber Gabriellát, a Tóvárosi Általános Iskola hetedik osztályos tanulóját Brájer Éva alpolgármester és Kulcsár Mihály, a Szent István Király Múzeum igazgatója köszöntötte.
Kultúra  -  2017. 03. 31. 11:04
Diákszínjátszók produkcióival kezdődött meg a Fejér Megyei Diáknapok
 A Diákszínpad kategória bemutatóival pénteken délelőtt megkezdődött a Fejér Megyei Diáknapok idei rendezvénysorozata a Pelikán Kamaraszínházban. A korábbi évekhez hasonlóan a Diáknapok „Diákszínpad” kategóriáját idén is összevonták a szervezők az Országos Diákszínjátszó Találkozóval. A „Diákszínpad” kategóriájában iskolánként két produkció állhatott színpadra, a közönség színvonalas előadásokat láthatott.
Kultúra  -  2017. 03. 31. 10:33
Fejér Megyei Diáknapok 2017 - indul a kulturális seregszemle
Három nap, harmincnyolc intézmény, hatszáz huszonhat produkció és alkotás, több mint ezer résztvevő – péntektől vasárnapig, a Fejér Megyei Diáknapokon a megye középiskolásai tizenegy művészeti kategóriában mérik össze tudásukat Székesfehérváron. A rangos eseménynek összesen 1229 résztvevője lesz: 1143 nevező diák és 14 közreműködő lesz jelen a háromnapos programon.


Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

infoblokk
 
 

 

Hírek, információk